Videoproductie Roulez Roulez. De online video partner.

Hoe werkt een video livestream? – Roulez Roulez | Videoproductie

Het livestreamen van evenementen via het internet is niets nieuw. Maar waar dit vroeger voornamelijk gebruikt werd voor TV en grote massa evenementen, is dit vandaag de dag toegankelijk voor alles en iedereen.

Videoproductie voor online video's

Hoe werkt een video livestream?

Livestream regie door Roulez Roulez Videoproducties

Het livestreamen van evenementen via het internet is niets nieuw.  Maar waar dit vroeger voornamelijk gebruikt werd voor TV en grote massa evenementen, is dit vandaag de dag toegankelijk voor alles en iedereen. 

Hoe werkt video livestreamen?

Je hebt niet veel nodig om een livestream te starten.  Enkel een smartphone volstaat reeds om een stream te starten en zo live verslag uit te brengen van jouw activiteit of deelname aan een evenement.  De livestream wordt meestal gedeeld via populaire sociale media die voor iedereen toegankelijk zijn. 

Dankzij de moderne technieken is de kwaliteit van deze livestreaming goed, maar het heeft natuurlijk zijn beperkingen.  Het beeld is vaak niet stabiel, niet uitgelicht en de stream kan soms haperen of uitvallen door een slechte internet verbinding.

Een professionele video livestream.

Denk je er aan om jouw evenement of bedrijfsactiviteit live te streamen via het internet, dan huur je best een professionele partner in om de kwaliteit en de continuïteit van de video stream te garanderen.  We spreken dan over een setup met kwalitatieve streaming camera’s, micro’s, belichting en video mixers.

Video Livestream op een event door Roulez Roulez

Waar je met je iphone beperkt bent tot 1 camera, kan je bij een professionele set up aan de slag met meerdere camera’s.  De beelden worden dan ook live gemixt in een regiekamer of –hub.

Er wordt ook aandacht besteed aan de internetverbinding zelf.  Zo zorg je best voor een krachtige pc of laptop met een stabiele internetverbinding.  Daarnaast wordt er ook altijd een back-up voorzien.  Alleen zo kan je een stabiele uitzending zonder haperingen garanderen.

Creëer interactie met jouw kijker.

Het leuke aan een livestream is dat alles live en direct wordt uitgezonden.  Jouw kijkers kunnen in real time zien wat er gebeurt.   Tijdens de livestream kunnen zij ook reageren op wat ze zien via een live chat.   

Om jouw uitzending nog interessanter te maken voor jouw doelgroep kan je live inpikken op hun reacties.  Zo krijg je een interactieve show die heel wat meerwaarde creëert voor jouw publiek.

Via welke websites kan je livestreamen?

Er bestaan heel wat sites die je kan gebruiken om een livestream uit te zenden via het internet.  De bekendste platformen zijn YouTube, Facebook, Instagram of Vimeo.  Er bestaan natuurlijk nog tal van andere, alternatieve platformen die je kan gebruiken voor video livestream.  Maar je kiest best voor een bekend platform dat voor vele mensen makkelijk toegankelijk is.  Zo vergroot je je publiek.

Livestream video regie in door Roulez Roulez videoproducties

Een livestream moet niet altijd voor iedereen toegankelijk zijn.  Indien je iets wilt livestreamen voor een beperkte of afgeschermde groep, dan kan dit via een private link met een paswoord.   Zo kan je zelf kiezen wie er toegang krijgt tot jouw livestream.

Heb je zelf nog een vraag over video livestreaming?  Aarzel dan niet en contacteer ons.  Wij helpen je graag verder.