Videoproductie Roulez Roulez. De online video partner.

Hoe zelf filmpjes maken met je smartphone? Videoproductie Roulez Roulez

Hoe zelf filmpjes maken met je smartphone.Vroeger was video’s maken een eerder complex gegeven. Starten met videomarketing was dan ook niet simpel. Vandaag de dag kan je met een smartphone alleen al tot vrij mooie resultaten komen. Wij helpen je alvast op weg met enkele tips om de kwaliteit van jouw filmpjes te verbeteren.

Videoproductie voor online video's

Hoe zelf filmpjes maken met je smartphone?

Vroeger was video’s maken een eerder complex gegeven. Starten met videomarketing was dan ook niet simpel. Vandaag de dag kan je met een smartphone alleen al tot vrij mooie resultaten komen. Wij helpen je alvast op weg met enkele tips om de kwaliteit van jouw filmpjes te verbeteren.

Hoe zelf filmpjes maken met je smartphone?

1. Gebruik een statief.

Om schokkende en onstabiele beelden te vermijden gebruik je best een statief. Op deze manier creëer je een rustig kader en ligt de focus op de spreker die in beeld komt. De boodschap zal ook duidelijker overkomen.

Wil je de camera toch bewegen tijdens de opnames gebruik dan een selfie stick of een simpele stabilisator. Dankzij een statief kan je ook alleen aan de slag: geen nood voor iemand die de camera bedient.

2. Film altijd in landscape.

Door je smartphone horizontaal te houden maak je beelden die overeenkomen met de meest gangbare schermformaten. Film je met je smartphone rechtop, dan zullen je beelden links en rechts zwarte balkjes vertonen. Iets wat je best vermijdt dus.

Film altijd in landscape

Een horizontaal frame komt ook meer overeen met het menselijk zicht en dit komt voor de kijker natuurlijker over.

3. Film in goed licht.

Filmpjes die te donker zijn of overbelicht zijn komen niet tot hun recht. Film daarom altijd bij daglicht of in een goed verlichte ruimte. Kiest je kader ook zorgvuldig in functie van het licht.

De voorvertoning op je smartphone geeft je vaak een goed idee van hoe het beeld er zal uit zien. Hou dit dus goed in de gaten tijden de opnames.

4. Investeer in een micro.

De zuiverheid van je audio kan een wereld van verschil maken. Investeer daarom in een micro die je kan opspelden tijdens de opnames.

Indien je eerder video’s maakt met een voice over, dan zijn er ook budgetvriendelijke studio micro's beschikbaar die je kan aansluiten op je pc of laptop.

Investeer in een micro

5. Probeer altijd in shots te denken.

Schrijf je verhaal op voorhand uit in een serie van opeenvolgende shots. Zo kan je jouw verhaal stroomlijnen en opnemen in verschillende shots.

Om jouw shots te monteren kan je gebruik maken van simpele apps die vaak zeer intuïtief werken. Op die manier kan je verschillende shots vloeiend aan elkaar monteren en indien gewenst ook voorzien van muziek. Deze apps voorzien vaak ook stijl- en kleurfilters om je video’s er nog professioneler te laten uit zien.

Conclusie?

Video’s zijn een absolute must en dé manier om meer interactie te genereren op sociale media. Starten met online video marketing kan heel simpel met je eigen smartphone.

Heb je toch nog vragen of op ben je op zoek naar een professionele videopartner? Contacteer ons.