Videoproductie Roulez Roulez. De online video partner.

Waarom online video’s ondertitelen? – Roulez Roulez | Videoproductie

Online video is een belangrijke marketing tool geworden voor bedrijven en organisaties. Om de impact van video’s te maximaliseren investeer je best ook in het ondertitelen van de video’s. Maar waarom is dit zo belangrijk?

Videoproductie voor online video's

Waarom online video’s ondertitelen?

Online video is een belangrijke marketing tool geworden voor bedrijven en organisaties. Om de impact van video’s te maximaliseren investeer je best ook in het ondertitelen van de video’s. Maar waarom is dit zo belangrijk?

Waarom ondertiteling belangrijk is

Videoweergaves op sociale media

Uit onderzoekscijfers blijkt dat video’s vaak zonder geluid bekeken worden. De kijkers bevinden zich vaak op plaatsen waar er veel lawaai is, of waar je net geen lawaai mag maken. Zo surfen mensen op hun sociale media tijdens het werk, of bekijken ze filmpjes tijdens hun rit op de trein of met de bus.

Het belang van ondertiteling voor online video’s.

Dankzij de ondertiteling van je online video’s kunnen mensen direct zien waar de video over gaat. Zelf als het geluid stil of uit staat wanneer het filmpje begint te spelen, zijn ze direct mee met jouw verhaal.

Kortom: ondertitels zorgen ervoor dat je boodschap niet verloren gaat. Het zou toch jammer zijn als jouw video wordt vertoond en jouw doelgroep zich niet aangesproken voelt.

Subtitles ingeven in een montage programma

Ondertiteling versterkt je boodschap

Ook wanneer je filmpjes met geluid bekeken worden kunnen ondertitels je boodschap versterken. Niet alles is altijd even goed verstaanbaar op een mobiele telefoon, of sommige sprekers hun accent is niet duidelijk. Ondertitels zijn de beste manier om jouw beelden te ondersteunen en kracht bij te zetten.

Ondertitels vergroten je publiek.

Dankzij de moderne technologie kan je de ondertiteling in meerdere talen toevoegen aan jouw video. Zo zal elke kijker, afhankelijk van de locatie, het filmpje te zien krijgen met ondertitels die overeenkomen met zijn of haar regio.

Zeker voor bedrijven die internationaal actief zijn is dit een must. Maar ook als we gewoon naar België kijken, dan snap je al dat ondertitels in meerdere talen een absoluut pluspunt kunnen zijn.

Ondertitels en SEO

Vaak branden bedrijven hun ondertitels nog vast mee in hun video. Maar indien je jouw ondertitels als aparte SRT files oplaadt bij jouw video’s op Youtube, dan neemt Google deze ook mee onder de loep. Net zoals alle andere content van jouw website. Dit zorgt er op zijn beurt voor dat je beter scoort in Google, en vaker zal opduiken in de zoekresultaten.

Met andere woorden: dankzij ondertitels wordt de inhoud van je online video’s leesbaar voor Google en tellen ze mee voor de SEO score van jouw website.

Transcriptie door een copywriter

In een notendop:

Ondertiteling van jouw online video’s versterkt je boodschap, vergroot je publiek en kan bijdragen aan de SEO score van jouw website.

Heb je zelf nog een vraag over ondertiteling van online video’s? Aarzel dan niet en contacteer ons. Wij helpen je graag verder.