Videoproductie Roulez Roulez. De online video partner.

Wat is een timelapse video? Videoproductie Roulez Roulez

Wat is een timelapse video? Als het aankomt op het maken van online videos, spreken we voornamelijk over korte flitsende video’s. Meestal zijn deze niet langer dan 2 minuten. Hierdoor zie je onze klanten vaak luidop denken: “Hoe kan je heel ons verhaal vertellen in enkele seconden?”. Een handig hulpmiddel hiervoor is een timelapse video.

Videoproductie voor online video's

Wat is een timelapse video?

Als het aankomt op het maken van online videos, spreken we voornamelijk over korte flitsende video’s. Meestal zijn deze niet langer dan 2 minuten. Hierdoor zie je onze klanten vaak luidop denken: “Hoe kan je heel ons verhaal vertellen in enkele seconden?”. Een handig hulpmiddel hiervoor is een Timelapse video.

Wat is een timelapse video?

Met een timelapse video wordt een traag proces van A tot Z vastgelegd en daarna versneld weergegeven. Met een timelapse video kan je iets wat lang duurt (minuten, uren, maanden of zelfs jaren) in enkele seconden visualiseren.

Hoe maak je een timelapse video?

Voor een timelapse video werk je met een vast camerastandpunt. De camera maakt automatisch foto’s volgens een vast interval. Hoe korter het proces, hoe meer foto’s er per minuut gemaakt worden. Bij een lang proces kan dit zelfs maar 1 foto per uur of per dag zijn. Uiteindelijk bekom je een fotoreeks die een tijdlijn weergeeft van jouw proces. Deze foto’s worden omgevormd tot een video die alles versneld weergeeft.

Waarvoor gebruik je een timelapse video?

Timelapse video’s worden bijvoorbeeld gebruikt om grote industriële processen in kaart te brengen. Zo kan je onder andere de montage van een auto op een productielijn versneld weergeven. Of het laden en lossen van containers op een groot cargo schip.

Ook in de bouwsector wordt vaak gebruik gemaakt van timelapse video’s. Zo kan je de opbouw van een gebouw of de aanleg van grote stedelijk infrastructuren in enkele seconden vorm zien krijgen.

Waarvoor gebruik je een timelapse video?

Timelapse video’s zijn ook een dankbaar hulpmiddel om bewegingen vast te leggen. Denk bijvoorbeeld aan een concertzaal die zich vult met bezoekers, de bedrijvigheid op een beursstand, of een wolkendek dat voorbij trekt en voor een visueel schouwspel zorgt.

Korte termijn versus lange termijn

Je kan al een timelapse maken van iets wat enkele minuten duurt. Hoe langer het proces dat je in kaart wil brengen duurt, hoe meer er komt kijken bij de opnames. Dit zijn enkele dingen waar je o.a. rekening mee moet houden:

  • Wat is het beste camerastandpunt?

  • Hoe bevestigen we de camera?

  • Voorzien we de camera van batterijen of zonnepanelen?

  • Moet de camera in een speciale behuizing zitten om het weer te trotseren?

  • Wat is de planning van het proces?

  • Wie onderhoudt de camera en wanneer?

  • ...

Camera met speciale behuizing voor timelapse video

Kortom: Wil je een timelapse video maken voor jouw bedrijf denk dat goed na over wat je precies in beeld wilt brengen. Vaak komt er meer bij kijken dan je denkt.

Heb je zelf een video project in gedachten wat je eens wil bespreken?